Ketkä?

Johtaja MeriläinenJohtaja Rosa Meriläinen on prominentti eli esiintyöntyvä tamperelainen kirjailija ja feministi. Nainen ilman rajoja, ammattikehtaaja ja kolumnisti. Meriläinen on ehtinyt työskennellä myös politiikan tutkijana ja poliitikkona. Meriläinen on valtion ja vitun asiantuntija; innostava puhuja jo vuodesta 1975!

Kirjailijana Meriläisen tuotanto sisältää niin proosaa kuin tietokirjallisuuttakin. Häneltä on julkaistu monologi ”Mies puhuu vaimonsa pillulle” (Arktinen banaani) , novelli ”Pieni naiskaartilainen” (Karisto), romaani ”Nainen punainen” (Teos) ja pamfletti ”Valtio” (Teos), yhdessä Liisa Huhdan kanssa kirjoitetut feministiset tietokirjat ”Feministin käsikirja” (Ajatus) ja ”Kilttien kapina – tottelemattomuuden alkeet naisille” (Edita).

Meriläinen on myös etevä uimahyppääjä ja tulennielijä.

 

Johtaja SärmäJohtaja Saara Särmä (s. 1975) on raivokas feministi, railakas taiteilija ja rohkea tutkija, joka valmistui yhteiskuntatieteiden tohtoriksi Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta vuonna 2014. Tamperelainen tohtori, jonka sisällä elää pieni vorssalainen.

Särmä hyödynsi kansainvälisen politiikan väitöskirjassaan "Junk Feminism and Nuclear Wannabes - Collaging Parodies of Iran and North Korea" kuvataidetta menetelmällisenä ajattelun ja analyysin välineenä sekä tutkimuksen esittämisen tapana. Hän tekee tosissaan hömpästä tiedettä ja nauraa tosikkoudelle. Särmän humoristisella otteella tehtyä taidetta on nähty akateemisissa konferensseissa sekä kodeissa ja toimistoissa kansainvälisestikin. Teoksia on nähtävissä osoitteessa huippumisukka.fi sekä Särmän kirjoitusten yhteydessä mm. Kosmopolis ja Sukupuolentutkimus lehdissä ja Politiikasta.fi sivustolla

Särmä uskoo yksisarvisiin ja parempaan maailmaan.

 

Johtaja VehkooJohtaja Johanna Vehkoo on toimittaja, tietokirjailija ja satunnainen tutkija. Vehkoo kirjoitti journalismin tulevaisuudesta kirjan Painokoneet seis! ja on sittemmin kierrellyt matkasaarnajana pelottelemassa toimittajia sillä, että robotit vievät heidän työpaikkansa. Ne muuten vievät.

Jossain vaiheessa Vehkoo keksi, ettei pelkkä journalismin tulevaisuudesta puhuminen riitä ja pisti kavereineen pystyyn hitaan journalismin palvelu Long Playn. Hän kirjoittaa Ylelle Valheenpaljastaja-kolumnia, jonka aiheena on fakta ja fiktio uutisissa ja sosiaalisessa mediassa.

Särmän ja Meriläisen tavoin johtaja Vehkoo on sielultaan tamperelainen, vaikka onkin sieltä muutettuaan ollut ihan kotonaan myös Oxfordissa, Washington DC:ssa ja jopa Helsingissä.

Vehkoo on myös tosi kova deejii.