Vihan ja inhon internet

Tue naista* netissä!
Hatun verkkovihan vastainen kampanja
#vihanjainhoninternet

Oletko joutunut nettivihan tai häiriköinnin kohteeksi? Näetkö päivittäin verkkovihaa, mutta et tiedä, miten toimia? Hattu tarjoaa käytännöllisen työkalupakin, jonka avulla voit torjua vihapuhetta ja tarjota tukeasi verkkoväkivallan kohteille.

Nämä esimerkiksi meemeiksi soveltuvat kuvat ovat Feministisen ajatushautomo Hatun johtajan Johanna Vehkoon ja kuvataiteilija Emmi Niemisen tuoreesta sarjakuvakirjasta Vihan ja inhon internet.

Teos on journalistinen sarjakuva naisiin ja naisoletettuihin kohdistuvasta nettivihasta. Voit lukea teoksesta lisää muun muassa täältä ja kuunnella tekijöiden haastattelun täältä.

Työkalupakkia täydennetään sitä mukaa kuin materiaaleja valmistuu, joten vieraile toki sivulla uudestaan. Materiaalit löydät myös Hatun Facebook-sivulta.

Kampanjaa ovat tukeneet Koneen Säätiö ja Alfred Kordelinin Säätiö.

 

Kun sinua häiriköidään verkossa, toimi näin -juliste

Voit jakaa julistetta vapaasti verkossa tai printata sen vaikkapa työ- tai harrastuspaikkasi seinälle. Juliste jakaa käytännön neuvoja erilaisiin verkkohäirintätilanteisiin joutuneille. Lataa PDF-tiedosto tästä.

vihaninhoninternet_juliste

 

Tämä on vihapuhetta -banneri

Tällä kuvalla voit vastata verkossa kohtaamaasi vihapuheeseen, mikäli koet, että keskustelijoilla on vaikeuksia tunnistaa verkkovihaa.

 

 vihapuhetta

 

 

Mitali harvinaisen rakentavan keskustelun johdosta

Tällä kuvalla voit kiittää verkkokeskustelijoita, jotka osaavat perustella asiansa sortumatta henkilökohtaisuuksiin.

 

mitali (1)

 

Toimi näin -kuvat

tarra1 tarra2 tarra3 tarra4 tarra5

meemu1 meemu2 meemu3 meemu4

*Vihan ja inhon internet -teos käsittelee naisten ja naisoletettujen kohtaamaa nettivihaa.